Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de dipsaus: pureer de basilicum, pijnboompitten en knoflook samen met de mayonaise met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Schep 1 eetlepel geraspte kaas door de dipsaus.
Verdeel de hete friet over een platte schaal en bestrooi direct met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper. Dien direct op met de dipsaus in het midden.
Voor patates tiganites met feta en geroosterde knoflookolie
Was de aardappels goed en snijd ze in frites van 1,5 cm dikte. Doe die in een pan, zet ze onder koud water met zout en breng dat aan de kook. Giet de frites af als het water kookt en leg ze op een rooster op een bakplaat om af te koelen. Leg ze onafgedekt een nacht in de koelkastuks
Verhit de olie in een friteuse tot 140 °C (of in een pan met dikke bodem als een blokje brood in 15 seconden bruin is, is de olie op temperatuur).Voeg de frites toe en frituur ze 3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet ze dan een paar minuten in de koelkastuks
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Wikkel de tenen knoflook in aluminiumfolie en rooster ze zacht in 10 tot 15 minuten. Laat afkoelen, pel ze en kneus het vruchtvlees. Roer het door de olijfolie en zet apart.
Verhit op het laatste moment de frituurolie tot 180 °C (of in een pan met dikke bodem als een blokje brood in 15 seconden bruin is, is de olie op temperatuur). Bak daarin de frites in 4 minuten goudbruin en krokant.
Neem ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de frites met zout en schud ze om met de knoflookolie, verbrokkelde feta en oregano. Serveer direct.
Voor een frietje nutella
Nutella opwarmen au bain-marie en over of bij de friet serveren zoals satesaus.
Bak de friet in de frituur mooi goudgeel.
Zout de frieten met zout en serveer met de warme nutella.
Ingrediënten
Voor een frietje parmezaan
Frieten
25 gram verse basilicum
25 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook
5 eetlepels mayonaise
60 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
Voor patates tiganites met feta en geroosterde knoflookolie