Hot Applecider

Gang
Drank
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Giet de appel cider en ahornsiroop in een kookpan
  2. Doe de kaneelstokjes, kruidnagel, piment bessen, sinaasappelschil, verse munt en citroenschil in een puntzeef in de appelcider
  3. Laat het geheel tegen de kook aan een uurtje trekken
  4. Voeg de rest van de wijn toe, verwarm tot zo’n 70°C en laat nog 15 minuten trekken. Laat het zeker niet koken, dan verdampt alle alcohol.
  5. Haal de puntzeef uit de appelcider en giet de appelcider in mokken of glazen en doe er een vers kaneelstokje in

Opmaak tip Presenteer de appelcider in geharde hittebestendige glazen. Of kies voor een extra bijzondere presentatie eens voor een uitgeholde appel.

Tip Einde van het jaar verkopen we bij Sligro ook hittebestendige dispenserkannen, leuk voor op het terras!

Ingrediënten

  • 1,2 liter appel cider (appelsap schulp of apple bandit apple cider)
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 4 piment bessen
  • 2 takjes verse munt
  • Schil van 1 sinaasappel
  • Schil van 1 citroen
  • 100 ml ahorn siroop

Publicatie datum: 15 september 2016