Oosterse blini’s van kikkererwten met crème fraîche & linzensalade

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwijder de vliezen van de bonen en pureer ze. Meng de sojasaus erdoor. Roer er 1 ei in zijn geheel door en van het andere ei alleen de dooier. Bak met weinig olie 4 blini’s in de koekenpan. Laat ze helemaal afkoelen.
  2. Breng de belugalinzen op smaak met de kruiden, knoflook, wat olie, de citroensap, peper en zout.
  3. Bestrijk de blini’s met crème fraîche en beleg ze met de linzensalade. Plaats de belegde blini’s op borden. Garneer met de green peez, rode kiem en pinda’s.

Ingrediënten

Voor de blini's

  • 1 blik kikkererwten (425 g)
  • 50 ml sojasaus
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit

Voor de linzensalade

  • 150 g belugalinzen, geweld en gegaard
  • 2 el groene kruiden, fijngehakt, (dragon, peterselie, bieslook)
  • 1 teen knoflook, gepureerd
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 ml crème fraiche
  • rode kiemgroente, ter garnering
  • Green peez, ter garnering
  • 50 g zoute pinda’s, gehakt

Publicatie datum: 15 september 2016