Tomaten paprika soupsmoothie

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Doe de tomaten, paprika, uien en knoflook en olijf olie met zout en peper op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven op 200 graden
  2. Doe alles in een kookpan en pureer alles glad met een staafmixer
  3. Op smaak brengen en serveren

Voor de convenience oplossing

  1. Breng het water aan de kook en voeg er de geconcentreerde soep aan toe.
  2. Giet de geroosterde paprika af, snijd de helft grof en de andere helft in zo fijn mogelijke blokjes.
  3. Voeg de grofgesneden paprika toe aan de soep, breng tegen het kookpunt en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Pureer de soep in de blender of met behulp van de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep met de achtergehouden blokjes geroosterde paprika.

Tip De soep kan romig worden gemaakt door deze in de blender op te draaien met wat kookroom. Naast de blokjes geroosterde paprika kun je als extra garnituur nog kleine blokjes chorizo en/of kant-en-klare croutons toevoegen.

Ingrediënten

  • 600 gr grof gesneden vlees tomaten
  • 500 gr grof gesneden punt paprika’s
  • 1 – 1,5 liter water
  • 100 gr uien grof gesneden
  • 4 bollen knoflook grof gehakt
  • 4 takken tijm gestript
  • 4 takken rozemarijn gestript
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de convenience oplossing

  • 1 pak Dinnerland geconcentreerde gebonden tomatensoep
  • 1 liter water
  • ½ pot geroosterde paprika
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2016