Vergeten groenten soupsmoothie

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaken en de aardappels en snijd zo dun mogelijk de schil van de koolraap.
  2. Snijd de groenten in gelijke, niet te grote stukken.
  3. Was de prei en snijd in ringen.
  4. Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en hak grof.
  5. Verwarm in een grote soeppan de roomboter tot deze begint te bruisen en voeg er de knoflook en de sjalot aan toe.
  6. Voeg het komijnpoeder toe en laat het geheel fruiten.
  7. Voeg de rest van de groenten toe en fruit ongeveer 10 minuten.
  8. Blus af met de groentebouillon, breng tegen de kook en laat het geheel 35 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Voeg de kookroom toe en breng nog eenmaal tegen de kook.
  10. Pureer de soep in de blender of met behulp van de staafmixer. Voor een volledig glad resultaat kun je de soep daarna nog door een zeef wrijven. Is de soep te dik, slap deze dan af met wat extra groentebouillon.
  11. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Tip In plaats van kookroom kun je de soep wat lichter van smaak maken door de room te vervangen door bijvoorbeeld crème fraîche, ook verse geitenkaas geeft een mooi resultaat. Je kunt het nog hartiger maken door aan de hete soep geraspte kaas toe te voegen, dit geeft van die mooie draden tijdens het drinken. Wil je er graag wat garnituur in, snijd dan tijdens de bereiding kleine blokjes van de koolraap, de pastinaak en de aardappel. Blancheer deze en gebruik het als garnituur in de soep. Geroosterde zonnebloem of –pompoenpitten zijn een leuk knapperig garnituur of wat denk je van kant-en-klare croutons.

Ingrediënten

  • 1 koolraap
  • 500 gram pastinaak
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1 dikke prei
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke eetl. roomboter
  • 2 liter groentenbouillon (eventueel gemaakt met bouillonblokjes)
  • 1,5 theel. komijnpoeder
  • 2 deciliter kookroom

Publicatie datum: 15 september 2016