Udon met Mongozo bier

Udon met Mongozo bier
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de mangodressing

  1. Pel de knoflook, schil de gemberwortel.
  2. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ¼ van de rode peper fijn.
  3. Voeg het bier, sesamolie en de sojasaus.
  4. Pureer met behulp van een staafmixer de ingrediënten met een scheut olijfolie tot een dressing.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Voor de noedels

  1. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Spoel de noedels koud en meng er de boter door.
  3. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  4. Blancheer de sugar snaps en spoel ze koud.
  5. Snijd de bosui in ringen.
  6. Meng de noedels met de puntpaprika en sugar snaps. Meng alles met de mangodressing.

Voor de 5 minuten eitjes

  1. Kook de eieren maximaal 5 minuten en spoel direct koud.
  2. Pel de eieren en snijd ze door. (Let op eigeel loopt eruit dus snel handelen!)

Voor de garnering

  1. Garneer het gerecht af met de pinda’s, de bosui en wat verse rasp van de limoen.

Ingrediënten

Voor de mangodressing

  • ½ flesje Mongozo Mangobier
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1/4 rode peper zonder pitjes
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • scheut arachideolie

Voor de noedels

  • 300 g udon noedels
  • 50 g boter
  • puntpaprika
  • 125 g sugar snaps

Voor de 5 minuten eitjes

  • 4 eieren

Voor de garnering

  • 125 g ongezouten geroosterde pinda's
  • limoen
  • bosui

Publicatie datum: 15 oktober 2016