Wilde eendenfilet met chipotle mangochutney en bokbier

Geconfijte eendenbout met chipotle mangochutney en bokbier
Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat in een bakpan iets olie heet worden en schroei hierin de eendenborst filets om en om aan tot een mooie goudbruine kleur ontstaat.
  2. Zout de eendenborsten en bestrooi ze met iets peper en laat de filets nagaren in een oven van 100 graden gedurende 4 minuten.
  3. Dek de filets af met aluminium folie en laat deze rusten tot het garneren.Zet de uien op in een hoge pan en bak ze gaar.
  4. Voeg de frambozenazijn toe met een drup water. Leg een deksel op de pan en stoof de uien op laag vuur gaar.
  5. Snijd de mango fijn en pureer de helft met een staafmixer. Meng met de stukjes mango.
  6. Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de chipotle. Laat circa 2 minuten in het sap liggen. Meng het sap vervolgens met de mangochutney.
  7. Maak het bord op naar eigen inzicht op.
  8. Pluk de witlof bladeren los. Snijd de witlof ragfijn en bak deze in hete olie en blus deze af met een flinke scheut bockbier. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de witlof over de borden en maak het gerecht op naar eigen inzicht.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 wilde eendenborsten (Ruig)
  • 500 g rode ui gesneden
  • 2 el frambozenazijn
  • 1 mango
  • 1 tl chipotle peper
  • 1 handsinaasappel
  • 2 witlof stronken
  • 1 fles bockbier (Grolsch Herfstbok)

Publicatie datum: 15 oktober 2016