Clafoutis Met Vacherin Mont D'or

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Vet 4 kleine ronde bakvormen in en verdeel er de artisjokharten over. Lepel er wat van de vacherin doorheen.
  2. Klop de eieren met de room, mosterd, roomkaas en knoflook tot een smeuïge massa. Zeef de bloem boven een grote kom en schenk er al roerende het roommengsel bij.
  3. Klop tot een glad beslag en breng op smaak met de cayennepeper, nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
  4. Giet het beslag over de artisjokken en de vacherin heen en zorg dat deze net niet onder staan.
  5. Bak de clafoutis in zo’n 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin tot ze net iets gerezen zijn. Garneer met wat landcress en druppel er wat walnotenolie overheen.

Ingrediënten

  • 1 bakje artisjokharten op olie (uitgelekt)
  • 1 kleine vacherin mont d'or (ca. 8 el)
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 ml slagroom
  • 1 el mosterd
  • 50 g verse roomkaas
  • ½ teen knoflook (uitgeperst)
  • 50 g zelfrijzend bloem
  • Snuf cayennepeper
  • Nootmuskaat (versgeraspt)
  • Babyleaf landcress
  • Walnotenolie

Publicatie datum: 15 november 2016