Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng de melk met water, boter, zout en suiker aan de kook. Voeg de bloem in een keer toe. Roer op zacht vuur tot een glad deeg. Neem de pan van het vuur. Wacht even en klop de eieren er een voor een doorheen. Wacht tot elk ei helemaal is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt. Meng tot slot de gruyère erdoor.
Doe het beslag in een spuitzak met fijgekartelde spuitmond en spuit lange, smalle repen van circa 7 centimeter op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak circa 20 minuten in de oven op 165°C.
Laat de éclairs afkoelen. Als ze een beetje hol klinken als je er met je vinger op tikt, zijn ze gaar. Meng de ricotta met de kruiden in een keukenmachine en houd 1 eetlepel dragonblaadjes achter ter garnering. Doe het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en laat iets opstijven in de koelkastuks
Zet de oven iets hoger op 175°C en bak de pancettaplakjes op een stukje bakpapier in ongeveer 12 minuten krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Je kunt de éclairs in stap 5 met hele plakjes garneren of je maakt er kruim van om mee af te toppen.
Snijd de eclairs overdwars door met een lauwwarm, nat kartelmes. Spuit de ricotta erop, smeer wat uit en verdeel de crispy spek of het spekkruim erover. Garneer met de dragon.