Italian porc roast

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

Belangrijk: voor dit gerecht heb je een barbecue met deksel nodig met daarin een thermometer.

  1. Rooster de peperkorrels en het venkelzaad in een pan tot ze beginnen te geuren. Laat afkoelen en vijzel de specerijen tot poeder. Meng de citroenrasp met het specerijenpoeder, venkelpoeder, de knoflook, nootmuskaat, rozemarijn, salie en zeezout.
  2. Leg de varkensmiddel met de huidkant op een werkblad en smeer het vlees goed in met de kruidenrub.
  3. Rol het vlees op. Vouw het buikspek (platte deel) om de filet (dikke deel). Zo beschermt het malse buikspek de iets drogere filet tijdens de garing. Knoop de pork roast om de 2 cm op met keukentouw en wrijf goed in met grof zeezout en versgemalen peper.
  4. Bereid de barbecue voor op indirecte verhitting: aan de ene kant kooltjes en aan de andere kant niet. De roast gaar je niet direct boven de kooltjes. Houd matig heet vuur (140-150°C) aan gedurende de bereiding.
  5. Gaar de pork roast af en toe draaiend in ca. 4 uur. Als de filet een kerntemperatuur van 75°C heeft, is hij op zijn lekkerstuks

Ingrediënten

  • 2 el venkelzaad
  • 2 el zwarte-peperkorrels
  • 1 el rode-peperkorrels (gedroogd)
  • rasp van 2 citroenen
  • 2 el venkelpoeder
  • 6 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl nootmuskaat (versgeraspt)
  • 6 el verse rozemarijn (fijngehakt)
  • 2 el verse salie (fijngehakt)
  • 3 el grof zeezout
  • 1 varkensmiddel (zonder been, knars en zwoerd)

Publicatie datum: 15 november 2016