Macaron deluxe

Macaron deluxe
Gang
Amuse
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Breng 100 ml van de champagne aan de kook met de isomalt. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  2. Sla de eiwitten tot slappe pieken en schenk de hete champagnesiroop erop. Draai door tot een glanzende meringue.
  3. Vul een spuitzak met de meringue en spuit 24 kleine bolletjes (halve cirkels) van circa 3 centimeter op een bakplaat bekleed met bakpapier. Droog de meringue 2 uur in een oven van 80°C. Laat afkoelen en haal de schuimpjes voorzichtig los.
  4. Kook de rest van de champagne in tot 1 eetlepel. Roer door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Laat opstijven in de koeling.
  5. Vul een kleine spuitzak met de champagnecrème en spuit dit op de 12 platte kanten van de meringue. Verdeel er kaviaar omheen zodat deze aan de buitenkant zichtbaar blijft wanneer je met de andere schuimpjes macarons vormt.

Ingrediënten

  • 250 ml champagne
  • 120 g isomalt
  • 2 eiwitten (60 g)
  • 150 g crème fraîche
  • 100 g kaviaar

Publicatie datum: 15 november 2016