Paling in het groen

Paling in het groen

Bereidingswijze

Voor de zoetzure radijs

  1. Voeg de witte wijnazijn en suiker in gelijke delen bij elkaar en breng dit tegen de kook aan.
  2. Wanneer dit bijna kookt haal je het weer van het vuur en laat je het afkoelen.
  3. Eenmaal afgekoeld leg je de plakjes radijs er in, voor minstens vier uur.

Voor de olie van peterselie en knoflook

  1. Vijzel de knoflook en peterselie tot een gladde massa.
  2. Voeg druppelsgewijs de olie toe, draai niet te lang verder want dan heb je kans op verkleuring.

Voor de paling in het groen

  1. Snijd aan de onder- en bovenzijde van de palingfilet de punten weg.
  2. Schraap het vet van de paling af.
  3. Snijd de filet over de lengte door de helft en plaats een helft in een S-vorm op het bord.
  4. Gebruik een pincet om de zoetzure radijs langs de palingfilet te leggen.
  5. Voeg de Kewpie mayonaise en haringkaviaar toe.
  6. Gebruik een pincet om de Affila cress te placeren.
  7. Top af met de knoflookpeterselie-olie.

Opmaak tip Maak gebruik van een pincet om de ingrediënten op de juiste plek te leggen en een waar kunstwerk te creëren!

Tip Snijdt de puntjes van de flesjes met olie en mayonaise er niet te kort af, maar iets verder. Zo gaat de inhoud er makkelijk uit. Let op: niet in de fles knijpen, maar speelse dotjes maken. Als je palingfilet niet over de lengte snijdt kun je de vorm niet maken, hoe dunner hoe flexibeler.

Ingrediënten

Voor de paling in het groen

  • Palingfilet
  • Japanse Kewpie mayonaise
  • Affila cress
  • Haringkaviaar
  • Zoetzure radijs
  • Olie van peterselie en knoflook

Voor de zoetzure radijs

  • Radijs
  • Witte wijnazijn
  • Suiker, gelijke hoeveelheid als de witte wijnazijn

Voor de olie van peterselie en knoflook

  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Peterselie

Publicatie datum: 15 november 2016