Babi Goreng

Babi Goreng
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maal alle ingrediënten fijn tot een boemboe, behalve de salamblaadjes en het buikspek.
  2. Bak de boemboe in een pan met de salamblaadjes tot deze gaar. Verwijder de salamblaadjes.
  3. Snijd het buikspek in repen van 5 centimeter breed en smeer in met de boemboe.
  4. Vacumeer het buikspek met de kruidenpasta per 2 stuks.
  5. Gaar de stuken vlees 40 tot 45 uur in een waterbad van 70°C.
  6. Gril het buikspek en serveer het uit.

Ingrediënten

  • ½ tl steranijs
  • ½ tl zwarte peper, gemalen
  • 1 el koenjitpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ el korianderzaad
  • 1 tl kentjoerpoeder
  • 1 teen knoflook
  • 400 g citroengras
  • 4 limoenblaadjes
  • ¼ tl kruidnagel, gemalen
  • ¼ tl nootmuskaat, gemalen
  • 50 g laos
  • 1 sjalot
  • 4 rode pepers
  • 50 g sambal oelek
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 20 g gember
  • 2 salamblaadjes
  • 1 kilo buikspek

Publicatie datum: 15 februari 2017