Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de peertjes en houd de stelen eraan. Verwijder de klokhuizen.
Verwarm de wijn, suiker, specerijen en rozemarijn tot de suiker is opgelostuks Voeg de peren toe en zet de pan afgesloten 2 uur in een oven van 100°C.
Haal de peren uit het vocht en laat ze afkoelen. Dep goed droog.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Zeef het vocht en los de uitgeknepen gelatine erin op. Laat helemaal afkoelen en draai er ijs van in de ijsmachine.
Meng de mascarpone met de noten en honing. Vul holtes van de peren met de crème. Zet de peren 1 uur in de koeling zodat de vulling opstijft.
Smelt de couverture au bain-marie. Dep de peren nogmaals goed droog en dompel ze in de chocolade. Werk snel zodat de vulling niet smelt. Laat uitlekken en opstijven op een rooster.
Serveer de gevulde chocoladeperen met een bol ijs en een amandelkletskop.
Tip Om de peren te kunnen dopen, is redelijk veel chocola nodig. Wat overblijft kan voor een volgende keer worden gebruikt.