Gevulde chocoladepeer

Gevulde chocoladepeer
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Schil de peertjes en houd de stelen eraan. Verwijder de klokhuizen.
  2. Verwarm de wijn, suiker, specerijen en rozemarijn tot de suiker is opgelostuks Voeg de peren toe en zet de pan afgesloten 2 uur in een oven van 100°C.
  3. Haal de peren uit het vocht en laat ze afkoelen. Dep goed droog.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water. Zeef het vocht en los de uitgeknepen gelatine erin op. Laat helemaal afkoelen en draai er ijs van in de ijsmachine.
  5. Meng de mascarpone met de noten en honing. Vul holtes van de peren met de crème. Zet de peren 1 uur in de koeling zodat de vulling opstijft.
  6. Smelt de couverture au bain-marie. Dep de peren nogmaals goed droog en dompel ze in de chocolade. Werk snel zodat de vulling niet smelt. Laat uitlekken en opstijven op een rooster.
  7. Serveer de gevulde chocoladeperen met een bol ijs en een amandelkletskop.

Tip Om de peren te kunnen dopen, is redelijk veel chocola nodig. Wat overblijft kan voor een volgende keer worden gebruikt.

Ingrediënten

  • 10 kleine witte peertjes, geschild
  • 1 liter zoete witte wijn
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 5 peperkorrels, gekneusd
  • 1 tl korianderzaad, gekneusd
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 blaadjes gelatine
  • 150 g mascarpone
  • 50 g pistachenoten, grofgehakt
  • 1 el honing
  • 500 g pure couverture*
  • frambozenkletskoppen, kant-en-klaar
  • Extra: ijsmachine

Publicatie datum: 15 februari 2017