Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng 100 ml water aan de kook en los hierin het zout en de suiker op. Doe over in een maatbeker en vul aan met koud water tot een liter.
Prik de ribeyes in met een naald of gebruik een vleeshamer. Leg ze met het pekelwater in een afsluitbare bak en laat een nacht staan.
Rooster de paprika’s 20 minuten in een oven van 200°C. Schep over in een afgesloten trommel en laat afkoelen. Verwijder de velletjes en zaden en hak fijn.
Halveer de citroenen en verwijder het vruchtvlees (dit wordt niet gebruikt). Ontdoe de rode peper van zaadlijsten. Hak de koriander, peper en citroenschillen fijn en meng met de paprika, bosui en olijfolie in een kom. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Haal de ribeyes uit het pekelwater en dep ze goed droog. Leg ze op het rooster van een rookpan en strooi rookmot op de bodem van de pan. Rook de ribeyes 5 minuten – vanaf het moment dat het mot begint te roken – in de afgesloten pan.
Kwast de ribeyes in met een beetje olie en grill ze aan beide kanten in een grillpan. Laat het vlees even rusten en trancheer. Serveer met de salsa.