Asperges, courgette pasta, bloedsinaasappel en sesam

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd met een mandoline (of spiraalsnijder) lange, dunne slierten van de courgette.
  2. Verhit de olie en doe hier de sjalotten en knoflook in en fruit dit aan.
  3. Voeg de asperges toe en wok het geheel ongeveer 4 à5 minuten tot de asperges beetgaar zijn.
  4. Voeg de courgette pasta (200 gr) toe en breng het geheel op smaak droog de serranoham in de oven op 140˚C tot hij mooi droog en krokant is.
  5. Pocheer ondertussen de eieren 3 minuten zodat de binnenkant mooi zacht blijft.
  6. Breng het geheel op smaak voeg de platte peterselie toe.
  7. Serveer het geheel in een bowl, leg op of rond de sinaasappel parten, curly kale en sesamzaad.
  8. Leg bovenop het gepocheerd eitje half ingesneden met de chips van serranoham.

Ingrediënten

  • 240 gr wok asperges
  • 1 courgette
  • 40 gr fijngesneden sjalotten
  • 10 gr fijngesneden knoflook
  • 12 gr fijngehakte blad peterselie
  • 4 bloedsinaasappels (parten uitgesneden)
  • 12 gr curly kale (rood en groen)
  • 4 gepocheerde eieren
  • 4 plakken serranoham
  • 20 ml olijfolie om te bakken
  • 4 theelepels sesamzaad
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2017