Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng de visbouillon en witte wijn aan de kook. Leg de langoustines erin en laat dit 1 min. koken. Laat de langoustines afkoelen in het vocht.
Haal de langoustines uit het kookvocht, verwijder de kop, lamellen van het staartstuk en het darmpje. Laat het staartstuk er aan zitten.
Kook de polenta volgens gebruiksaanwijzing in het langoustine- en aspergevocht. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Stort de polenta in een ingevette platte vorm zodat deze ca. 2 cm. dik is en laat dit afkoelen.
Kook de flespompoen gaar, verwijder de schil, snijd in dunne plakken en steek er 24 kleine rondjes uit. Wrijf het restant door een fijne zeef, breng dit op smaak met zout en peper.
Kook de choggia bietjes gaar, verwijder de schil, snijd in dunne plakken en steek ook hiervan 24 kleine rondjes uit. Stoof de zeekraal éen minuut in de boter.
Haal de polenta uit de vorm en snijd in vier rechthoekige stukjes. Verwarm de olijfolie en bak hierin de polenta plakken rondom bruin.
Leg de polenta in het midden van vier voorverwarmde borden. Maak het gerecht op met warme plakjes biet, pompoen, zeekraal, de doormidden gesneden asperges en de langoustines. Spuit er als laatste de pompoencrème bij en garneer met de tahoon cress.
Tip In plaats van langoustines kun je ook goedkopere rivierkreeftjes of grote garnalen gebruiken.