Chocolade-frambozentaart

Chocolade-frambozentaart
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Maal de biscuits in een keukenmachine en meng met de boter en 1 eetlepel suiker.
  2. Schep in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat in de koeling opstijven.
  3. Klop de slagroom stijf. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de nog vloeibare chocolade en de cacao door de slagroom.
  4. Klop de roomkaas met de overige suiker met een mixer glad. Meng voorzichtig door de chocoladeroom.
  5. Verdeel 1/3 van de frambozen over de bodem en schep de chocoladeroomkaas erop.
  6. Strijk de bovenkant van de taart glad en laat circa 2 uur opstijven in de koeling.
  7. Neem de taart uit de vorm en decoreer met de rest van de frambozen, rode bessen en eetbare bloemen.

Ingrediënten

  • 150 g digestive biscuits
  • 45 g boter (gesmolten)
  • 110 g witte basterdsuiker
  • 120 ml slagroom
  • 150 g pure chocoladecallets
  • 2 tl cacaopoeder
  • 200 g roomkaas
  • 300 g frambozen
  • 150 g rode bessen
  • 1 bakje eetbare bloemen
  • Tools: springvorm 18 cm

Publicatie datum: 15 maart 2017