Frittata van asperges, bosui, basilicum en Emmentalerkaas

Frittata van asperges, bosui, basilicum en Emmentalerkaas
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Doe in het bakblik vetvrij papier zet de asperges rechtop in het bakblik tegen elkaar aan.
  2. Meng de eieren, melk, citroenrasp, de helft van de Emmentaler met wat zout en peper.
  3. Giet het geheel over de asperges heen.
  4. Strooi de laatste deel Emmentaler over het geheel heen.
  5. Bak de frittata af op 170˚C ongeveer in 20 minuten.
  6. Laat de frittata afkoelen en snij er punten van en leg hier wat blaadjes basilicum bij.

Ingrediënten

  • 400 gr witte asperges geblancheerd in stukken van 3 a 4 cm
  • 40 ml melk
  • 6 eieren
  • 30 gr fijn gesnipperde sjalotten
  • 20 gr fijn gesneden bosui
  • 2 gr citroenrasp
  • 20 blaadjes basilicum
  • 40 gr fijn geraspte Emmentaler zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2017