Golden milk kokos soja latte

Gang
Drank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Meng de kurkuma met de peper en voeg al roerend 100 ml water toe tot er een mooie, dikke pasta ontstaat.
  2. Meng de kokosmelk met ½ theelepel kurkumapasta, het kaneelstokje en de steranijs en schuim dit met de stoompijp van een espressoapparaat op tot een mooie latte (verwarm niet verder dan 65°C). Of verwarm in een pannetje en gebruik een staafmixer of melkopschuimer om de latte op te schuimen.
  3. Verwijder voor het uitschenken de steranijs en het kaneelstokje.
  4. Garneer met een nieuw kaneelstokje en steranijs en wat kaneelpoeder.

Tip De rest van de kurkumapasta kan afgedekt of in een gesloten pot 2 weken worden bewaard in de koeling.

Ingrediënten

  • 15 gram kurkuma (gemalen)
  • snufje roze peper (gemalen)
  • 200 ml Alpro Coconut for professionals of kokosmelk
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs

Publicatie datum: 15 maart 2017