Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de bladerdeeg in een grote ronde uit, prik deze zodat hij niet gaat rijsen
Bak ze mooi krokant af.
Gril de halve asperges aan de snijkant tot er een grillrandje op zit rooster de groene asperges in de oven, zorg dat ze beetgaar blijven.
Blancheer de doperwten, (houd 30 gr achter) en draai deze tot crème met olijfolie en breng op smaak met zout en peper, citroensap en olijfolie.
Dubbeldop de tuinbonen en blancheer deze tot ze beetgaar zijn. Marineer ze met bonenkruid en olijfolie zout en peper.
Rook de gegaarde zoete aardappel kort tot hij een lichte rooksmaak krijgt in de Green Egg, draai in de aardappel in de blender tot een zalf en breng op smaak met olijfolie.
Smeer de bladerdeeg bodem in met doperwten crème, decoreer hierop de asperges, tuinbonen, doperwten en crème van zoete aardappel.
Besprenkel er wat olijfolie over en leg er een viooltje bij.
Ingrediënten
4 plakken bladerdeeg rond uitgestoken en geprikt
20 stukken van 4 cm asperges gehalveerd
150 gr doperwten schoon (30 gr apart houden om te decoreren) de rest crème
40 gr tuinbonen gedopt
40 gr zoete gerookte aardappel crème
20x groene aspergepunten van ongeveer 4 cm geroosterd
citroensap van een halve citroen
4 witpunt radijzen in de lengte in vieren
1 eetlepel granaatappelpitjes
12 linten dunne asperges gemarineerd in citroensap en olijfolie