Poké bowl met asperges en pittige ponzu mayonaise

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten.
  2. Schep de rijst op een plateau, besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
  3. Bak een omelet van de eieren.
  4. Snijd de asperges in stukjes en de omelet in blokjes.
  5. Maak de avocado schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Snijd de komkommer en de radijs in plakjes en de lente ui in ringetjes.
  7. Meng de mayonaise met de ponzu en de togarashi.
  8. Verdeel de rijst in de bowl samen met de asperges, avocado, omelet, komkommer, radijs en de lenteui.
  9. Verdeel de gember en garneer met furikake en de borage.
  10. Serveer met de ponzu mayonaise.

Ingrediënten

  • 600 g sushi rijst
  • sushi rijstazijn
  • 3 eieren
  • 10 asperges (sous-vide gegaard)
  • 3 avocado’s
  • 5 minikomkommers
  • 5 radijsjes
  • 3 lenteuitjes
  • 300 g Hellmann’s Real Mayonnaise
  • 15 g Ponzu
  • 6 g Togarashi
  • 75 g ingemaakte gember
  • 20 g furikake
  • ½ bakje borage

Publicatie datum: 15 maart 2017