Poké bowl original

Poké bowl original
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in 20 minuten gaar.
  2. Wrijf de tonijn in met peper, grof zeezout, koriander en wat olie. Gril de tonijn op hoog vuur circa 1 minuut per kant. 3. Frituur de jalapeño in 100 ml olie en laat goed uitlekken.
  3. Laat de gember uitlekken en snijd de tonijn in plakken.
  4. Roer een dressing van de shoyusaus, bruine suiker, limoensap en de rest van de olie.
  5. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schik naast de rijst de zeewiersalade, radijs, komkommer, gember, wortel en bosui.
  6. Verdeel de tonijn erover en garneer met de tobiko, jalapeño en sesam. Besprenkel met de dressing.

Ingrediënten

  • 150 g zwarte rijst
  • 350 g albacore tonijn (in 4 stukken)
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 el korianderzaad (gemalen)
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 2 jalapeño's (in ringetjes)
  • 60 g Japanse gember
  • 3 el shoyu tamarindesaus
  • 1 el bruine suiker
  • sap van 1 limoen
  • 100 g wakamésalade
  • 12 radijsjes (gehalveerd)
  • 1 komkommer (in linten)
  • 100 g krulgroenten wortel
  • 2 bosuien (in reepjes)
  • 40 g tobiko viseitjes (rood)
  • 1 el zwart sesamzaad

Publicatie datum: 15 maart 2017