Tropische start

Gang
Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de rijst een nacht in ruim koud water weken.
  2. Giet af, laat goed uitlekken en schep in een pan met zoveel water dat de rijst net onder staat. Voeg een mespunt zout toe en laat circa 5 minuten koken tot al het vocht is verdampt.
  3. Breng de kokosmelk met de suiker en wat zout aan de kook. Haal van het vuur en roer de helft door de rijstuks Laat afkoelen.
  4. Snijd de ananas in dikke plakken, gril er mooie strepen op en bestrooi met de chili en het zeezout.
  5. Verdeel de rijst, ananas, mango en passievrucht over 4 bowls. Bestrooi met de noten en granaatappelpitjes en garneer met de bloemen en de cress. Geef de extra kokosmelk er apart bij.

Ingrediënten

  • 250 g kleefrijst (ketan)
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 g palmsuiker
  • ½ ananas
  • mespunt gemalen chili
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 mango (in plakken)
  • 4 passievruchten (gehalveerd)
  • 1 bakje eetbare bloemen
  • 100 g macadamianoten (geroosterd)
  • 100 g granaatappelpitjes
  • Atsina Cress ter garnering

Publicatie datum: 15 maart 2017