Zalmforel met citrus, asperges en kerrie-Hollandaise

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Marineer de zalmforelfilets met zout, peper en suiker en citrus zeste.
  2. Snijd de zalmforel in mooie porties.
  3. Schenk een beetje olijfolie in een passende ovenschaal en leg hierin de zalmforel.
  4. Zet ze vervolgens geheel onder met de olijfolie.
  5. Gaar de zalmforel gedurende 45 minuten op 45°C in de oven.
  6. Schil de asperges en doe ze in een passende vacuümzak.
  7. Voeg wat olijfolie, zout, suiker en zest van citroenschil toe.
  8. Kook de asperges op 92˚C ca. 18 à20 minuten in de combi steamer.
  9. Verwarm de Hollandaise saus en voeg de kerriepuree toe.
  10. Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
  11. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze ‘au bain marie’ warm.
  12. Verdeel de zalm en de asperges over de borden.
  13. Maak de asperges af met de kruiden en spuit de kerrie Hollandaise erbij.

Ingrediënten

  • 2 zalmforelfilets
  • zwarte peper
  • zout
  • suiker
  • olijfolie
  • citrus zeste
  • 30 asperges AA
  • 30 g olijfolie
  • citroenschil
  • 2 dl Knorr Garde d’Or Hollandaise Saus
  • 10 g Knorr Professional Specerijen Kerrie Puree
  • 20 g gemengde kruiden

Publicatie datum: 15 maart 2017