Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Prak de knoflook-kruidenboter, kaas, knoflook en olijven goed door elkaar. Snijd de stelen van de artisjokken, zodat ze kunnen staan. Snijd ook van de top een stukje af tot een rechte bovenkant.
Verdeel het boter-kaasmengsel over de bovenkant van de artisjokken en druk het een beetje tussen de blaadjes.
Halveer de citroen en wrijf de onderkant van de artisjokken in met citroen om verkleuren te voorkomen en pers het sap eruit.
Plaats de artisjokken in een diepe pan. Strooi het paneermeel erover en schenk 150 ml water en het citroensap erbij. Kook de artisjokken in circa 45 minuten gaar met een deksel op de pan.
Laat de artisjokken afkoelen in de pan en serveer in diepe borden met het kookvocht als dip.
Ingrediënten
60 g roomboter met knoflook en fijne kruiden (Plaquette), kamertemperatuur