Asperge-preisoep met geitenkaasballetjes

Asperge-preisoep met geitenkaasballetjes
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak het sjalotje, de preiringen en asperges in de helft van de boter circa 10 minuten op laag vuur glazig.
  2. Blus af met de wijn. Voeg de bouillon toe en kook de groente in circa 15 minuten helemaal zacht.
  3. Schenk de slagroom erbij en pureer tot een gladde soep. Passeer door een fijne zeef terug in een schone pan.
  4. Roer de geitenkaas los en vorm er kleine balletjes van. Rol ze door de kervel.
  5. Verhit de rest van de boter en bak hierin ciabattablokjes met de uitgeperste knoflook goudbruin.
  6. Maak een grove gremolata door de citroenrasp en overgebleven kervel erdoor te scheppen.
  7. Verwarm de soep en schep in 4 diepe borden. Leg in elk bord 3 à4 geitenkaasballetjes en top af met de gremolata en ciabattacroutons.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 300 g prei, in ringen
  • 300 g witte asperges, geschild en in stukjes
  • 100 ml witte wijn
  • 450 ml groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 150 g La Buchette Cendre
  • 1 bosje kervel, fijngehakt
  • 4 sneetjes ciabatta, in brunoise
  • 1 teen knoflook, geperst
  • rasp van een ½ citroen

Publicatie datum: 15 april 2017