Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Ontpit de pruimen en snijd in grove stukken. Schep de pruimen om met de suiker, het citroensap, de -rasp en kaneel. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Schenk de jam in een gesteriliseerde pot, sluit af en laat de jam ondersteboven afkoelen.
Klop de eieren schuimig met een mixer. Meng de yoghurt, 200 ml water en het zout erdoor en klop tot een glad mengsel.
Zeef de bloem en het bakpoeder en roer in delen door het eimengsel tot een heel dik beslag.
Bak pannenkoekjes in een beetje olie. Een flinke eetlepel beslag per exemplaar. Keer ze om als er belletjes op de bovenkant vormen.
Laat de pannenkoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer met de pruimenjam.