Bosnische uštipci

Bosnische ustipci
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Ontpit de pruimen en snijd in grove stukken. Schep de pruimen om met de suiker, het citroensap, de -rasp en kaneel. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Schenk de jam in een gesteriliseerde pot, sluit af en laat de jam ondersteboven afkoelen.
  2. Klop de eieren schuimig met een mixer. Meng de yoghurt, 200 ml water en het zout erdoor en klop tot een glad mengsel.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder en roer in delen door het eimengsel tot een heel dik beslag.
  4. Bak pannenkoekjes in een beetje olie. Een flinke eetlepel beslag per exemplaar. Keer ze om als er belletjes op de bovenkant vormen.
  5. Laat de pannenkoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer met de pruimenjam.

Ingrediënten

  • 250 g pruimen
  • 200 g geleisuiker
  • 1 citroen, sap en rasp
  • ½ tl kaneel
  • 3 eieren
  • 200 g dikke Griekse yoghurt
  • ½ tl zout
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Extra: afsluitbare pot (300 ml)

Publicatie datum: 15 april 2017