Fregola met chipotle steak & geitenkaas

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schep de ui, tomaatjes en courgette om met de helft van de olie en balsamicoazijn. Verdeel de groenten op een bakblik en rooster circa 30 minuten.
  3. Kook ondertussen de fregola al dente, giet af en schep door de groenten. Voeg de rest van de olie, balsamicoazijn en de citroenreepjes toe.
  4. Vijzel de chipotle en het korianderzaad fijn met de bruine suiker, knoflook, zout en peper. Wrijf hier het vlees mee in en laat 15 minuten marineren op kamertemperatuur.
  5. Bestrijk ribeye met wat olijfolie en rooster medium-rare in een hete grillpan.
  6. Verdeel de pasta en groenten over vier borden, snijd de steak in repen en verdeel over de pasta. Verkruimel de geitenkaas grof en top er het vlees mee af.

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in parten
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 courgette, in brunoise
  • 4 el olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn
  • 300 g fregola
  • 1 zoute citroen, schil in reepjes
  • 1 tl chipotle peper (Sligro Spice Market)
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g dry-aged ribeye
  • 60 g Crottin de Chavignol

Publicatie datum: 15 april 2017