Japanse tamagoyaki

Japanse tamagoyaki
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Japans

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los met de sojasaus, mirin en suiker. Gebruik voor 1 tamagoyaki de helft van het eimengsel en 2 stukjes nori.
  2. Verhit een beetje olie in de pan en bedek de bodem van de pan met een dun laagje ei. Leg een half norivel in het midden en rol de net gestolde omelet op met een bakspatel zoals je een pannenkoek oprolt. Schuif naar de zijkant van de pan.
  3. Schenk nog een beetje olie in de pan en weer een laagje ei. Laat het ei onder het al gemaakte omeletje lopen. Leg nog een half norivel in de pan en rol het ei weer op: begin nu met de al opgerolde omelet.
  4. Schep de omelet uit de pan en leg op een sushimat. Vorm tot een rechthoek en laat 5 minuten staan. Herhaal ondertussen het bakproces met de rest van het eimengsel en de overige nori.
  5. Stoom de aspergetips. Snijd de 2 tamagoyaki in stukken van 2 centimeter, verdeel over 4 borden en bedruppel met wat sesamolie. Serveer met de geraspte daikon, aspergetips en sojasaus in een apart schaaltje.

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 el mirin
  • 2 tl suiker
  • 2 norivellen, gehalveerd
  • ¼ daikon, geschild en geraspt
  • 125 g groene aspergetips
  • sesamolie
  • Extra: sushimat

Publicatie datum: 15 april 2017