Oesters met ham & gerookte jalapeñoboter

Oesters met ham & gerookte jalapeñoboter
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Leg de boter op een dubbele laag aluminiumfolie en vouw de randen omhoog om een bakje te vormen. Verhit de rookmot in een rookoven op hoog vuur tot het begint te smeulen. Plaats het folie met boter op het rekje in de rookoven en sluit het af. Rook de boter 3 minuten op hoog vuur. Haal het rookoventje van het vuur en laat de boter 1 uur staan. Hak ondertussen de jalapeñoringen fijn.
  2. Klop de boter romig in een kom met de pepers. Hak de koriander grof en schep door de boter.
  3. Verwarm de ovengrill voor. Open de oesters en haal ze los van de schelp. Schenk het vocht eruit.
  4. Strooi het zout op een bakplaat en steek de oesters in het zout. Schep op elk oester een theelepel gerookte boter en verdeel de ham erover. Gril ze circa 3 minuten tot de boter is gesmolten en de oesters net gaar zijn. Verdeel over 4 bordjes en serveer met de rest van de gerookte boter en de ciabatta.

Ingrediënten

  • 125 g roomboter, in bevroren blokjes
  • 20 g rode jalapeñoringen (uit pot)
  • 1 bosje koriander
  • 16 Zeeuwse creuses nr.3
  • 200 g grof zeezout
  • 50 g serranoham, in reepjes
  • 1 ciabattabrood, in sneetjes
  • Extra: rookoven, 1 el rookmot

Publicatie datum: 15 april 2017