Havreflarn met chocolade drizzle

Havreflarn met chocolade drizzle
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Meng de gesmolten boter met de suiker.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Meet 70 ml sap af en meng samen met het raspsel en de bloem door het botermengsel. Roer tot een egaal beslag. Schep de havervlokken er goed doorheen en laat het beslag 45 minuten opstijven in de koelkastuks
  3. Verwarm de oven voor op 200 ℃ .
  4. Verdeel het beslag in circa 12 hoopjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Houd 10 centimeter ruimte tussen de bolletjes.
  5. Dek de hoopjes af met plasticfolie of bakpapier en druk ze plat. Verwijder het folie na het platdrukken.
  6. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin. Trek de koekjes voorzichtig met het bakpapier van de bakplaat en vorm ze zolang ze nog warm zijn. Laat helemaal afkoelen.
  7. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe over in een spuitzakje gevouwen van bakpapier en maak een zigzagpatroon op de koekjes nadat ze zijn afgekoeld. Wacht tot de chocolade stevig is voor je de havreflarn serveert.

Ingrediënten

  • 80 g boter, gesmolten
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 50 g bloem
  • 100 g havervlokken
  • 100 g pure chocolade
  • Extra: ijslepel 40 mm

Publicatie datum: 15 juni 2017