Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Meet 70 ml sap af en meng samen met het raspsel en de bloem door het botermengsel. Roer tot een egaal beslag. Schep de havervlokken er goed doorheen en laat het beslag 45 minuten opstijven in de koelkastuks
Verwarm de oven voor op 200 ℃ .
Verdeel het beslag in circa 12 hoopjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Houd 10 centimeter ruimte tussen de bolletjes.
Dek de hoopjes af met plasticfolie of bakpapier en druk ze plat. Verwijder het folie na het platdrukken.
Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin. Trek de koekjes voorzichtig met het bakpapier van de bakplaat en vorm ze zolang ze nog warm zijn. Laat helemaal afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe over in een spuitzakje gevouwen van bakpapier en maak een zigzagpatroon op de koekjes nadat ze zijn afgekoeld. Wacht tot de chocolade stevig is voor je de havreflarn serveert.