Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het loof van de radijsjes. Zet de jonge blaadjes 15 minuten op ijswater. Giet het water af en droog goed. Bewaar onder keukenpapier in een bakje.
Kook de Noordzeekrab 5 minuten in ruim water, voeg per liter water 35 gram zout toe. Haal de krab uit het water en koel direct terug in ijswater. Verwijder vervolgens het krabvlees uit de schaal. Breng het krabvlees op smaak met versgemalen peper, zout en een beetje citroensap.
Fruit de ui en bleekselderij in 4 eetlepels koolzaadolie. Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met een deksel op de pan in circa 5 minuten gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Verwijder de mosselen uit de schelpen.
Voeg de dille toe aan het opgevangen kookvocht en stoof hierin de radijsjes en zomeruitjes circa 10 minuten met een deksel op de pan.
Dep de coquilles droog, bestrooi met versgemalen peper en zout en bak 30 seconden aan beide kanten in 1 eetlepel koolzaadolie.
Verdeel de zomeruitjes en radijsjes over 4 grote diepe borden, leg de mosselen ertussen. Schep wat van het hete vocht over de mosselen en leg er tot slot de coquilles in. Bestrooi met de dille. Beleg het knäckebröd met de aangemaakte krab, top af met dille en serveer bij de nage.