Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Fruit iets minder dan de helft van de ui ende knoflook aan in een klein pannetje en bak dit op matig vuur een minuut of 4 totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de room, een half glas wijn en 2 takjes tijm toe en laat de saus rustig inkoken.
Was de mosselen in koud water en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die, na een tik op het aanrecht, niet volledig sluiten weg.
Breng in een mosselpan de overgebleven wijn samen met de ui ende rest van de tijm aan de kook. Zodra het mengsel kookt kun je de mosselen toevoegen. Plaats de deksel op de pan. Kook de mosselen totdat ze allemaal geopend zijn. Schud ze tijdens het koken een aantal keer zodat het vocht en de mosselen goed mengen. De kooktijd is erg kort een minuut of 6/7.
Breng tijdens het koken van de mosselen de roomsaus op smaak met het sap van de citroen en peper en zout.
Schep de mosselen, zodra ze open zijn, in een schaal om ze te serveren, giet de roomsaus over de mosselen en serveer direct met stokbrood om te dippen.