Normandische mosselen

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Fruit iets minder dan de helft van de ui ende knoflook aan in een klein pannetje en bak dit op matig vuur een minuut of 4 totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de room, een half glas wijn en 2 takjes tijm toe en laat de saus rustig inkoken.
  2. Was de mosselen in koud water en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die, na een tik op het aanrecht, niet volledig sluiten weg.
  3. Breng in een mosselpan de overgebleven wijn samen met de ui ende rest van de tijm aan de kook. Zodra het mengsel kookt kun je de mosselen toevoegen. Plaats de deksel op de pan. Kook de mosselen totdat ze allemaal geopend zijn. Schud ze tijdens het koken een aantal keer zodat het vocht en de mosselen goed mengen. De kooktijd is erg kort een minuut of 6/7.
  4. Breng tijdens het koken van de mosselen de roomsaus op smaak met het sap van de citroen en peper en zout.
  5. Schep de mosselen, zodra ze open zijn, in een schaal om ze te serveren, giet de roomsaus over de mosselen en serveer direct met stokbrood om te dippen.

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 2 uien (fijn gesnipperd)
  • 1 citroen
  • 2 glazen droge witte wijn
  • verse tijm (bosje)
  • 1/2 liter verse room
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Publicatie datum: 15 juni 2017