Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de krabben 5 minuten in ruim water, voeg 35 gram zout per liter water toe. Haal de krab uit het water en koel direct terug in ijswater. Verwijder vervolgens het krabvlees uit de schaal.
Pureer de basilicum met de mayonaise. Breng de groene mayonaise op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de asperges schuin in lange dunne plakken. Blancheer 30 seconden in water met zout. Koel terug in ijswater en laat goed uitlekken.
Schep de asperges en het krabvlees door elkaar. Breng op smaak met 3 eetlepels druivenpitolie, wat citroensap en -rasp. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Strijk 2 eetlepels basilicummayonaise over het midden van 4 borden. Verdeel de krabsalade er losjes over.
Meng de kruidenblaadjes met de friseesla, voeg wat druivenpitolie en citroensap toe en hussel. Strooi over de de krabsalade. Top af met de zalmkaviaar.
Ingrediënten
2 Noordzeekrabben (400-700 g)
20 g basilicum, fijngesneden
75 g mayonaise
1 bos groene asperges, schoongemaakt
5 el druivenpitolie
1 citroen, sap en rasp
25 g friseesla
8 el geplukte kruiden, zoals dille, venkeltoppen, selderijblad