Smörrebröd haring, forelkuit & witte asperges

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Breng en pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de asperges afhankelijk van de dikte circa 1 minuut. Schaaf ze dun.
  2. Overgiet de zeekraal met kokend water in een zeef en spoel vervolgens koud.
  3. Besmeer het roggebrood met de boter. Verdeel de geschaafde asperges over de sneetjes roggebrood. Verwijder de staart van de haring, snijd de filets doormidden. Leg de vis op de asperges, laat de bovenkant van de asperges mooi zichtbaar.
  4. Leg de zeekraal op de haring, schep de forelkuit erop. Garneer met de rode bietenkiem.

Ingrediënten

  • 2 witte asperges
  • 50 g zeekraal
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 50 g zachte boerenboter
  • 4 nieuwe haringen, schoongemaakt
  • 4 el forelkuit
  • 20 g rode-bietenkiem

Publicatie datum: 15 juni 2017