Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Week de stokvis 24 uur in koud water. Vervang het water 3 à4 keer.
Breng de melk aan de kook. Pocheer de stokvis in circa 20 minuten gaar op lage temperatuur, de melk mag niet meer koken. Schep de vis uit de melk en verwijder graten, vinnen en vel.
Snijd een stukje van de bovenkant de miniprei. Verhit de koolzaadolie en konfijt de prei circa 15 minuten op laag vuur.
Schenk 75 ml van de olie in een blender en laat afkoelen tot 50°C. Voeg de dragonblaadjes toe en pureer kort.
Snijd de prei in ringen van 1½ centimeter dik. Verdeel de prei over 4 borden.
Breng de stokvisflakes op smaak met de mierikswortelpuree, mosterdedik, versgemalen peper en zout. Schep wat van de aangemaakte stokvis naast de prei.
Schaaf de chioggabiet in dunne plakken en verdeel over de borden.
Snijd de eieren doormidden en druk eerst het eiwit en vervolgens het eigeel door een draadschep. Leg verschillende kleine toefjes eiwit en eigeel op de borden.
Schep de raapstelen om met de dragonedik en dragonolie. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en verdeel de blaadjes over de borden.