Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het stuk tofu horizontaal in twee gelijke plakken. Wikkel elke plak in een schone theedoek en zet een nacht onder druk in de koeling om de tofu steviger te maken. Verhit 2 eetlepels rookmot in een rookpan en leg de stukken tofu in de rookpan zodra de mot begint te roken. Sluit af en laat 5 minuten roken op laag vuur. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.
Bak de ongekookte rijst op hoog vuur in een droge koekenpan tot deze langzaam bruin kleurt. Doe over in een kom en laat afkoelen. Maal fijn in een koffie- of kruidenmolentje.
Verwijder de harde buitenste bladeren van het citroengras en snijd 5 centimeter van het zachte binnenste deel in flinterdunne ringetjes.
Breek de tofu in kleine stukjes (1⁄2 centimeter) en bak krokant in een wok met ruim olie. Voeg de laos, rode peper en het citroengras toe en bak een minuutje mee. Blus af met de sojasaus en het limoensap en schep de palmsuiker erdoor. Doe over in een kom en meng met 3⁄4 van de korianderblaadjes en de bosui door.
Snijd de sjalotten in dunne ringetjes en dep goed droog met keukenpapier. Bak de ringetjes in wat olie op matig vuur tot ze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de salade over de koolbladeren en garneer met de krokante sjalotjes en wortel- julienne. Bestrooi met getoaste rijstuks