Lap Tao Hoo

Lap Tao Hoo
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het stuk tofu horizontaal in twee gelijke plakken. Wikkel elke plak in een schone theedoek en zet een nacht onder druk in de koeling om de tofu steviger te maken. Verhit 2 eetlepels rookmot in een rookpan en leg de stukken tofu in de rookpan zodra de mot begint te roken. Sluit af en laat 5 minuten roken op laag vuur. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.
  2. Bak de ongekookte rijst op hoog vuur in een droge koekenpan tot deze langzaam bruin kleurt. Doe over in een kom en laat afkoelen. Maal fijn in een koffie- of kruidenmolentje.
  3. Verwijder de harde buitenste bladeren van het citroengras en snijd 5 centimeter van het zachte binnenste deel in flinterdunne ringetjes.
  4. Breek de tofu in kleine stukjes (1⁄2 centimeter) en bak krokant in een wok met ruim olie. Voeg de laos, rode peper en het citroengras toe en bak een minuutje mee. Blus af met de sojasaus en het limoensap en schep de palmsuiker erdoor. Doe over in een kom en meng met 3⁄4 van de korianderblaadjes en de bosui door.
  5. Snijd de sjalotten in dunne ringetjes en dep goed droog met keukenpapier. Bak de ringetjes in wat olie op matig vuur tot ze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Verdeel de salade over de koolbladeren en garneer met de krokante sjalotjes en wortel- julienne. Bestrooi met getoaste rijstuks

Ingrediënten

  • 400 g tofu
  • 2 el rookmot
  • 1 serehstengel
  • 5 cm wortel, in julienne
  • 5 cm laos, geraspt
  • 1 rode peper, in ringen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 1 el palmsuiker, fijngehakt
  • 20 g korianderblaadjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 sjalotten
  • 50 g witte rijst
  • 12 binnenste blaadjes van een Chinese kool

Publicatie datum: 15 augustus 2017