Sweet bites met Oolong thee

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
25

Bereidingswijze

Voor de crème caramel mandarijn met sinaasappel-karamelsaus

  1. Verwarm de crème caramel tot aan het kookpunt en portioneer in de schaaltjes. Laat opstijven in de koeling.
  2. Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met 500 ml sinaasappelsap. Kook in tot een karamelsaus.
  3. Kook 200 ml sinaasappelsap samen met de suiker en de agar-agar enkele minuten op. Koel terug, mix tot een gladde gel en breng over in een spuitzak.
  4. Werk af met een partje mandarijn en de mandarijnenkaramel.

Voor het mascarponetaartje met blauwe bessen en limoen

  1. Maak in een rvs kader een bodem van zanddeeg, crème patissière en blauwe bessen. Bak af in de oven en koel terug.
  2. Klop de tiramisù luchtig en portioneer op de bodem. Laat opstijven in de koeling en werk af met een crumbledeeg en limoenzestes. Snijd in gelijke blokjes.

Voor panna cotta van triple-crèmekaas met gelei van oolong theelikeur

  1. Smelt de panna cotta, voeg de roomkaas en de zestes van 2 limoenen toe. Meng goed, passeer door een fijne zeef en portioneer in de glaasjes.
  2. Breng het water tegen de kook, voeg de thee toe en laat enkele minuten trekken.
  3. Zeef het vocht, giet terug in de pan en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de suiker is opgelostuks Los er de geweekte gelatine in op en koel terug tot kamertemperatuur. Portioneer op de panna cotta en laat verder opstijven in de koeling.

Tip Oolong thee is een kort geoxideerde thee. Deze zit tussen groene en zwarte thee in. De thee zet je perfect met bronwater van 85 °C. Laat deze tussen de 2 en 3 minuten trekken.

Ingrediënten

Voor de crème caramel mandarijn met sinaasappel-karamelsaus

  • 1 liter Debic Caramel
  • 500 gram suiker
  • 700 ml sinaasappelsap
  • 20 gram suiker
  • 2 gram agar-agar
  • 2 stuks mandarijnen

Voor het mascarponetaartje met blauwe bessen en limoen

  • 500 ml Debic Tiramisù
  • 500 gram zanddeeg
  • 250 gram crème patissière
  • 75 gram blauwe bessen
  • 100 gram crumbledeeg, afgebakken
  • 1 stuk limoenzeste

Voor panna cotta van triple-crèmekaas met gelei van oolong theelikeur

  • 1 liter Debic Panna Cotta
  • 200 gram roomkaas (of monchou)
  • zestes van 2 limoenen
  • 8 gram bladgelatine
  • 400 ml theelikeur (gemaakt van 300 ml water, 1 eetlepel Oolong thee en 120 gram suiker)

Publicatie datum: 15 augustus 2017