Yoghurttaco’s met pulled wild zwijn

Yoghurttaco's met pulled wild zwijn
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Meng het paprika- en chilipoeder en komijnzaad. Wrijf het vlees ermee in. Bak het vlees in een koekenpan rondom bruin in wat olie. Bak de ui en knoflook een paar minuten mee. Doe de ketchup, stroop, tomaten en 100 ml water erbij. Breng tegen de kook en sluit af met een deksel. Gaar het vlees in de pan circa 4 à5 uur in de oven op 150°C. Draai af en toe om.
  2. Laat het vlees afkoelen en haal uit de saus. Pureer de saus met een staafmixer. Trek het vlees met vorken uit elkaar in dunne repen en warm het weer op in de saus.
  3. Vul een yoghurttaco met wat coleslaw en druk er wat pulled wild zwijn in. Zorg ervoor dat het vlees de taco zo min mogelijk raakt, anders wordt deze slap. Top af met plakjes jalapeño en een dot Griekse yoghurt.

Ingrediënten

  • 2 tl mild paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 1 el komijnzaad
  • 1 kilo procureur van wild zwijn
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 ml tomatenketchup
  • 50 ml stroop
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 jalapeño, in dunne plakjes
  • 100 ml Griekse yoghurt

Publicatie datum: 15 augustus 2017