Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de winterwortels en snijd van een deel mooie plakjes en steek uit een gedeelte mooie bolletjes met behulp van een parisienne boortje. Houd de cilinders en de bolletjes apart.
Snijd de rest van de winterwortels in stukken en doe dit in een steelpan. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe, kruid met peper en zout en vul verder aan met water tot het net onder staat.
Kook de winterwortel in ongeveer 15 minuten volledig gaar.
Giet op een zeefje en vang het kookvocht op.
Draai de gare winterwortel met 1 eetl. roomboter en eventueel een beetje kookvocht tot een gladde puree in de blender. Houd warm.
Gaar de cilinders en de bolletjes wortel in het kookvocht van de winterwortel net gaar, laat het vocht verdampen, voeg de olijfolie toe en kruid met peper en zout. Houd warm.
Warm het stoofvlees voorzichtig op in een pan en voeg 2, in blokjes gesneden plakjes peperkoek toe.
Snijd de rest van de peperkoek in dunnere plakjes en bak krokant in de oven van 175°C.
Verwarm de rest van de roomboter in een anti-kleefpan tt deze begint te kleuren en bak er om en om de gekruide (peper en zout) hertenbiefstukken in.
Voeg de tijm en de knoflook toe aan de pan en bedruip de biefstukjes continu met de braadboter tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Neem uit de pan, laat even rusten en snijd in tranches.
Trek een mooie streep van de wortelpuree op het bord en leg er speels de bolletjes en cilinders van wortel op.
Schep er het stoofvlees met de jus bij en leg er de tranches hertenbiefstuk op.
Lepel er nog wat van de foie fin bij en garneer met stukjes krokante peperkoek.
Bijpassende dranksuggesties
Bijpassende wijn: Carobbio Chianti Classico. De combinatie van kruidig stoofvlees en hertenbief vraagt om een wijn met structuur: milde tannine, veel body en verfrissende zuren in de afdronk. Dat vinden we in deze verfijnde Chianti gemaakt met een groot aandeel Sangiovese druiven.
Bijpassend bier: Gulden draak Quadruple. Hier past een stevige bier bij. Zeker bij gestoofd. Bij biefstuk zou een mooi amberachtig bier passen.
Bijpassend alcoholvrij: Zwarte thee. Het gerecht heeft zowel zoete als hartige smaken. Wil je liever een warme combinatie, kies dan voor een zwarte thee, geserveerd in een hittebestendig wijnglas.