Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Draai voor het zanddeeg de boter zalvig in een staande mixer en meng de poedersuiker, het zout en de citroenrasp erdoor.
Meng de eidooier erdoor tot deze is opgenomen.
Zeef de bloem erboven en draai het erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.
Druk het deeg bij elkaar en vorm er een bal van.
Wikkel in folie en laat 2 uur rusten in de koeling.
Breng voor de citroenvulling 350 ml water met de suiker, maïzena en een 1/4 tl zout aan de kook op matig vuur. Roer goed zodra het mengsel begint te binden en glazig wordt.
Voeg dan de eierdooiers, boter, het citroensap en de -rasp toe en roer goed. Breng de vulling nog kort aan de kook (het oppervlak moet even een paar bubbels geven) en haal het van het vuur.
Vet de taartvormpjes in met boter. Rol het deeg uit tot een plak van 3 à4 millimeter dikte. Steekrondjes uit het deeg, groot genoeg om de vormpjes mee te vullen.
Vul het deeg met de gare citroenvulling en bak de taartjes 25 minuten in een afgesloten kamado van 180°C.
Laat de suiker en citroensap oplossen in water. Week voor de appelmuntsalade de chiazaadjes 30 minuten in dit water tot een gel ontstaat.
Snijd de appels in een fijne julienne op een mandoline. Meng ze met de muntblaadjes en de chiazaad-gel.
Serveer de taartjes met wat frisse salade ernaastuks