Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 200°C
Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draden.
Hol met behulp van een parisienneboor de beide helften iets verder uit en snijd dit vruchtvlees in fijne blokjes.
Smoor in een hapjespan het fijngesneden vruchtvlees met het kerriepoeder tot het zacht wordt en voeg er de pompoenpitten en de cranberries aan toe. Warm kort door en neem van het vuur.
Meng er de geitenkaas goed door en breng op smaak met zout en peper.
Smoor in een hapjes de knoflook en de sjalot aan in een scheutje olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en laat zeer kort slinken. Neem direct van het vuur en kruid met zout en peper. Laat zeer goed uitlekken.
Leg 1 helft van de pompoen met de gesneden kant naar boven op het aanrecht en vul met de helft van de gesmoorde spinazie.
Verdeel er de geitenkaasvulling over en druk aan zodat het mooi glad verdeeld is.
Bedek met de rest van de gesmoorde spinazie en zorg dat er een soort van heuvel ontstaat.
Leg er de andere pompoenhelft op en bind de beide helften nu op elkaar met behulp van slagerstouw.
Leg de pompoen in een vuurvaste schaal, plaats in de barbecue en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden. Test met een mesje of deze goed gaar is.
Snijd de pompoen aan tafel in mooie plakken.
In de oven
Verwarm de oven voor op 185°C.
Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draden.
Hol met behulp van een parisienneboor de beide helften iets verder uit en snijd dit vruchtvlees in fijne blokjes.
Smoor in een hapjespan het fijngesneden vruchtvlees met het kerriepoeder tot het zacht wordt en voeg er de pompoenpitten en de cranberries aan toe. Warm kort door en neem van het vuur.
Meng er de geitenkaas goed door en breng op smaak met zout en peper.
Smoor in een hapjes de knoflook en de sjalot aan in een scheutje olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en laat zeer kort slinken. Neem direct van het vuur en kruid met zout en peper. Laat zeer goed uitlekken.
Leg 1 helft van de pompoen met de gesneden kant naar boven op het aanrecht en vul met de helft van de gesmoorde spinazie.
Verdeel er de geitenkaasvulling over en druk aan zodat het mooi glad verdeeld is.
Bedek met de rest van de gesmoorde spinazie en zorg dat er een soort van heuvel ontstaat.
Leg er de andere pompoenhelft op en bind de beide helften nu op elkaar met behulp van slagerstouw.
Leg de pompoen in een ovenschaal en gaar deze in ongeveer 50 minuten in de oven. Test met een mesje of deze goed gaar is.
Snijd de pompoen aan tafel in mooie plakken.
Opmaak tip Een stoer vegetarisch hoofdgerecht om indruk te maken op je gasten.