In zijn geheel geroosterde romanesco

In zijn geheel geroosterde romanesco
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Plaats de romanesco op 2 vellen aluminiumfolie.
  3. Smeer de romanesco in met de roomboter. Bestrooi met het kerriepoeder en kruid met zout en peper.
  4. Verpak de romasco in de aluminiumfolie en leg in een ovenschaal.
  5. Gaar de romanesco gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal uit de folie, vang de boter op en leg de romanesco nu zonder folie in de ovenschaal.
  7. Schenkde gesmolten bakboter overheen en plaats terug in de oven.
  8. Laat nog 15-20 minuten mooi goudbruin roosteren in de oven. Lepel iedere paar minuten de bakboter over de romanesco.
  9. Meng de fijngesneden bieslook met de mascarpone. Kruid met zout en peper.
  10. Serveer de romasco in zijn geheel aan tafel en lepel er de mascarpone overheen, deze zal er mooi overheen smelten.

Ingrediënten

  • 1 romanesco
  • 3 eetl. zachte roomboter
  • 1 theel kerriepoeder
  • 4 eetl. mascarpone
  • ¼ bos bieslook

Publicatie datum: 15 november 2017