Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de bospeen, maar laat wel een gedeelte van het loof eraan zitten. Snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden.
Doe de bospeen in een kookpan, voeg het sinaasappelsap toe en zorg ervoor dat de peentjes net onder staan. Voeg eventueel een beetje extra water toe. Kruid het geheel met zout en peper.
Kook de bospeentjes in ongeveer 8 minuten mooi beetgaar. Test dit met een scherp mesje.
Laat de bospeentjes goed uitlekken en dep droog.
Meng het paneermeel met de gehakte peterselie en de geraspte schil van 1 sinaasappel. Kruid het paneermeel met zout en peper. Giet in een lage bak.
Klop de eieren los en giet in een lage bak.
Strooi de bloem in een lage bak.
Haal de bospeentjes 1 voor 1 door de tarwebloem en klop goed af.
Haal nu door het losgeklopte ei en klop weer goed af.
Haal de bospeentjes door het gekruide paneermeel.
Frituur de bospeentjes mooi goudbruin en krokant in het hete frituurvet.