Krokante bospeentjes

Krokante bospeentjes
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 180°C.
  2. Schil de bospeen, maar laat wel een gedeelte van het loof eraan zitten. Snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden.
  3. Doe de bospeen in een kookpan, voeg het sinaasappelsap toe en zorg ervoor dat de peentjes net onder staan. Voeg eventueel een beetje extra water toe. Kruid het geheel met zout en peper.
  4. Kook de bospeentjes in ongeveer 8 minuten mooi beetgaar. Test dit met een scherp mesje.
  5. Laat de bospeentjes goed uitlekken en dep droog.
  6. Meng het paneermeel met de gehakte peterselie en de geraspte schil van 1 sinaasappel. Kruid het paneermeel met zout en peper. Giet in een lage bak.
  7. Klop de eieren los en giet in een lage bak.
  8. Strooi de bloem in een lage bak.
  9. Haal de bospeentjes 1 voor 1 door de tarwebloem en klop goed af.
  10. Haal nu door het losgeklopte ei en klop weer goed af.
  11. Haal de bospeentjes door het gekruide paneermeel.
  12. Frituur de bospeentjes mooi goudbruin en krokant in het hete frituurvet.

Ingrediënten

  • 800 gram bospeen gemengd
  • 5 deciliter sinaasappelsap
  • 8 eetl. paneermeel
  • ¼ bos platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetl. tarwebloem
  • 2 eieren

Publicatie datum: 15 november 2017