Oester Gin-Tonic

Oester Gin-Tonic
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Steek de oesters open, haal ze uit de schelp en vang het oestervocht op.
  2. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water.
  3. Zeef het oestervocht, warm op in een steelpannetje en los er de geweekte gelatine in op.
  4. Voeg de gin en de tonic toe, meng goed door elkaar en kruid met versgemalen peper en wat citroenrasp.
  5. Laat snel opstijven in de vriezer.
  6. Snijd dunne linten van de komkommer, rol strak op en maak aan met een beetje citroenrasp, citroensap en olijfolie.
  7. Leg de oester terug in de onderste schelphelft en dresseer op het grove zeezout.
  8. Lepel er wat van de gegeleerde gin-tonic over en garneer met de komkommerrolletjes, de borage cress en een klein beetje citroenrasp.

Bijpassende dranksuggesties

  1. Bijpassende wijn: Cava Segura Brut. Het smaakprofiel van gerecht en wijn komen prachtig overeen: citroen, gin en zilte oester in de amuse en in de wijn proeven we citrus, gist en brioche. De fijne mousse geeft een lekker verfrissend effect.
  2. Bijpassend bier: Jopen Adriaan Wit. Fris, fruitig van smaak. Combineert met de zilte smaak van oesters
  3. Bijpassend alcoholvrij: Groene jasmijn thee Twinnings. Bloemig van smaak.

Ingrediënten

  • 12 stuks oester plat Bretons art. nr. 165025
  • ¼ komkommer
  • 1 bakje borage cress
  • 1 citroen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 35 ml gin
  • 100 ml tonic
  • 3 blaadjes gelatine
  • Grof zeezout

Publicatie datum: 15 november 2017