Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de oesters open, haal ze uit de schelp en vang het oestervocht op.
Week de blaadjes gelatine in ijskoud water.
Zeef het oestervocht, warm op in een steelpannetje en los er de geweekte gelatine in op.
Voeg de gin en de tonic toe, meng goed door elkaar en kruid met versgemalen peper en wat citroenrasp.
Laat snel opstijven in de vriezer.
Snijd dunne linten van de komkommer, rol strak op en maak aan met een beetje citroenrasp, citroensap en olijfolie.
Leg de oester terug in de onderste schelphelft en dresseer op het grove zeezout.
Lepel er wat van de gegeleerde gin-tonic over en garneer met de komkommerrolletjes, de borage cress en een klein beetje citroenrasp.
Bijpassende dranksuggesties
Bijpassende wijn: Cava Segura Brut. Het smaakprofiel van gerecht en wijn komen prachtig overeen: citroen, gin en zilte oester in de amuse en in de wijn proeven we citrus, gist en brioche. De fijne mousse geeft een lekker verfrissend effect.
Bijpassend bier: Jopen Adriaan Wit. Fris, fruitig van smaak. Combineert met de zilte smaak van oesters
Bijpassend alcoholvrij: Groene jasmijn thee Twinnings. Bloemig van smaak.