Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de oesters voorzichtig open met behulp van een oestermes en haal de oesters los. Dep de onderste (holle) schelphelften en leg deze op het grove zeezout op een schaal.
Vang het oestervocht op en leg de oesters op een plaat.
Verwarm in een hapjespan de roomboter en smoor er kort de spinazie in. Kruid met zout en peper en laat goed uitlekken.
Verdeel de spinazie over de oesterschelpen en leg er voorzichtig de oesters op.
Giet het oestervocht met een scheutje mousserende wijn, de eidooiers en versgemalen peper in een kom en plaats deze op een pan met kokend water.
Klop deze massa tot een luchtige sabayon door het geheel te blijven kloppen tot de kleine bubbels zijn verdwenen en het steeds steviger wordt. Breng eventueel op smaak met peper en een snufje zout.
Schep de sabayon over de oesters en brand mooi goudbruin af met een brandertje of gratineer kort in de oven op de grillstand.