Oesters Rockefeller

Oesters Rockefeller
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Steek de oesters voorzichtig open met behulp van een oestermes en haal de oesters los. Dep de onderste (holle) schelphelften en leg deze op het grove zeezout op een schaal.
  2. Vang het oestervocht op en leg de oesters op een plaat.
  3. Verwarm in een hapjespan de roomboter en smoor er kort de spinazie in. Kruid met zout en peper en laat goed uitlekken.
  4. Verdeel de spinazie over de oesterschelpen en leg er voorzichtig de oesters op.
  5. Giet het oestervocht met een scheutje mousserende wijn, de eidooiers en versgemalen peper in een kom en plaats deze op een pan met kokend water.
  6. Klop deze massa tot een luchtige sabayon door het geheel te blijven kloppen tot de kleine bubbels zijn verdwenen en het steeds steviger wordt. Breng eventueel op smaak met peper en een snufje zout.
  7. Schep de sabayon over de oesters en brand mooi goudbruin af met een brandertje of gratineer kort in de oven op de grillstand.

Ingrediënten

  • 12 stuks Oester Fin Clair nr. 3
  • 200 gram gewassen spinazie
  • 1 klontje roomboter
  • 2 eidooiers
  • scheutje mousserende wijn
  • grof zeezout

Publicatie datum: 15 november 2017