Puree van knolselderij met beurre noisette

Puree van knolselderij met beurre noisette
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd met een scherp mes de schil van de knolselderij.
  2. Snijd de knolselderij in stukken en doe in een kookpan.
  3. Voeg de melk toe en vul verder aan met water tot de knolselderij net onder staat.
  4. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de knolselderij volledig gaar in ongeveer 25 minuten.
  5. Smelt ondertussen op een laag pitje in een steelpan de roomboter tot deze licht begint te kleuren. Houd het nu goed in de gaten, het mag niet te donker kleuren en verbranden. De kleur dient lichtbruin te blijven.
  6. Schep er het schuim af en houd apart.
  7. Giet de gare knolselderij op een zeef en houd het kookvocht apart.
  8. Pureer het geheel in de blender of in de keukenmachine tot een mooie, gladde puree door telkens een beetje kookvocht toe te voegen.
  9. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  10. Dresseer de puree in een pannetje en schenk er de beurre noisette over.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 5 deciliter melk
  • Snufje nootmuskaat
  • 125 gram roomboter
  • Zout
  • Versgemalen peper

Publicatie datum: 15 november 2017