Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd met een scherp mes de schil van de knolselderij.
Snijd de knolselderij in stukken en doe in een kookpan.
Voeg de melk toe en vul verder aan met water tot de knolselderij net onder staat.
Voeg een flinke snuf zout toe en kook de knolselderij volledig gaar in ongeveer 25 minuten.
Smelt ondertussen op een laag pitje in een steelpan de roomboter tot deze licht begint te kleuren. Houd het nu goed in de gaten, het mag niet te donker kleuren en verbranden. De kleur dient lichtbruin te blijven.
Schep er het schuim af en houd apart.
Giet de gare knolselderij op een zeef en houd het kookvocht apart.
Pureer het geheel in de blender of in de keukenmachine tot een mooie, gladde puree door telkens een beetje kookvocht toe te voegen.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Dresseer de puree in een pannetje en schenk er de beurre noisette over.