Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng voor de kletskopjes de genoemde ingredienten tot een mooi beslag en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol kleine bolletjes van het kletskoppenbeslag en leg naast elkaar (met voldoende ruimte ertussen) op een bakmatje.
Bak de kletskoppen in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen, dan pas zullen ze krokant worden.
Kruid de tonijn rondom met zout en peper en rol door het witte en zwarte sesamzaad.
Verwarm een droge anti-kleefpan tot deze gloeiendheet is.
Rooster de tonijn zeer kort aan alle kanten (het moet net wat kleur krijgen). Neem direct uit de pan.
Steek mooie bolletjes uit de meloen met behulp van een parisienneboortje.
Maak de mayonaise aan met de sesamolie en schep in een spuitzakje.
Snijd de tonijn in mooie, dunne plakjes en serveer met de wakame salade, de meloenbolletjes en de mayonaise op het bord.
Garneer met de ketskopjes.
Bijpassende dranksuggesties
Bijpassende wijn: Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru. Deze Elzas Grand Cru komt van de beste wijngaarden en heeft extra body. Dat is nodig om tegenspel te bieden aan sesam en kletskop. De zoet-zuur balans in de wijn sluit fraai aan bij de meloen en de mayonaise.
Bijpassend bier: Brouwerij Kees Session IPA. De hopbitterheid in het bier gaat goed samen met de sesam en soya saus.
Bijpassend alcoholvrij: Naturalicious Fountain of Youth. De smaak van de tropische vruchten in deze drank en de hint van de kurkuma combineren uitstekend met het hartige en tegelijkertijd zoete van de tonijn, de meloen en de zoete kletskopjes.