Tataki van tonijn met meloen en sesamkletskopjes

Tataki van tonijn met meloen en sesamkletskopjes
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng voor de kletskopjes de genoemde ingredienten tot een mooi beslag en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Rol kleine bolletjes van het kletskoppenbeslag en leg naast elkaar (met voldoende ruimte ertussen) op een bakmatje.
  4. Bak de kletskoppen in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen, dan pas zullen ze krokant worden.
  5. Kruid de tonijn rondom met zout en peper en rol door het witte en zwarte sesamzaad.
  6. Verwarm een droge anti-kleefpan tot deze gloeiendheet is.
  7. Rooster de tonijn zeer kort aan alle kanten (het moet net wat kleur krijgen). Neem direct uit de pan.
  8. Steek mooie bolletjes uit de meloen met behulp van een parisienneboortje.
  9. Maak de mayonaise aan met de sesamolie en schep in een spuitzakje.
  10. Snijd de tonijn in mooie, dunne plakjes en serveer met de wakame salade, de meloenbolletjes en de mayonaise op het bord.
  11. Garneer met de ketskopjes.

Bijpassende dranksuggesties

  1. Bijpassende wijn: Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru. Deze Elzas Grand Cru komt van de beste wijngaarden en heeft extra body. Dat is nodig om tegenspel te bieden aan sesam en kletskop. De zoet-zuur balans in de wijn sluit fraai aan bij de meloen en de mayonaise.
  2. Bijpassend bier: Brouwerij Kees Session IPA. De hopbitterheid in het bier gaat goed samen met de sesam en soya saus.
  3. Bijpassend alcoholvrij: Naturalicious Fountain of Youth. De smaak van de tropische vruchten in deze drank en de hint van de kurkuma combineren uitstekend met het hartige en tegelijkertijd zoete van de tonijn, de meloen en de zoete kletskopjes.

Ingrediënten

Voor de tonijn

  • 400 gram sushikwaliteit tonijn
  • 2 eetl. wit sesamzaad
  • 1 eetl. zwart sesaamzaad
  • ¼ Galia meloen
  • 1 bakje wakame salade
  • 1 theel. sesamolie
  • 4 eetl, Kewpie mayonaise

Voor de kletskopjes

  • 38 gram zwart sesamzaad
  • 25 gram wit sesamzaad
  • 94 gram poedersuiker
  • 32 gram bloem
  • 32 gram sinaasappelsap
  • 63 gram gesmolten boter

Publicatie datum: 15 november 2017