Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bak in een scheutje zonnebloemolie de spekreepjes krokant en goudbruin en giet op een zeefje. Vang het bakvet op en laat afkoelen.
Hak de uitgebakken spekreepjes zeer fijn.
Klop in een kom de eidooiers los met het citroensap, de mosterd, zout en peper en voeg er druppelsgewijs en al kloppend het bakvet van de spekjes en vervolgens de rest van de zonnebloemolie aan toe.
Als je beetje bij beetje het vet en de olie blijft toevoegen en goed blijft kloppen, zal de mayonaise niet gaan schiften en ontstaat er een dikke en gebonden mayonaise.
Roer er de gehakte spekjes door en breng de mayonaise op smaak met zout en peper. Verfris eventueel met een scheutje citroensap.
Verwarm de friteuse tot 180°C.
Bereid het tempurabeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van “gewoon” water bruiswater. Dit zorgt voor een nog krokanter eindresultaat.
Maak de spruiten schoon door er de onderkant af te snijden en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen.
Blancheer de spruitjes 7 minuten in kokend, gezouten water en koel direct terug in ijswater.
Laat zeer goed uitlekken en dep goed droog.
Haal de spruitjes door het tempurabeslag met behulp van een prikker of een pincet en laat licht uitlekken.
laat voorzichtig in het hete frituurvet zakken en bak mooi goudbruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de spekmayonaise.